Topmenu

Europa – en politisk supermagt

EU skal spille en lang mere aktiv rolle!

EU skal være en global storspiller og spille en lang mere aktiv rolle, sagde blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen på et møde i torsdags om EU’s fremtid.

Spørgsmålet er så om Unionen er rustet til det? Det tvivler EU-kommissær Gunther Verheugen på, som også deltog på mødet i København.

Hvad skal der til?

UnionenHvad skal der til for at vi kan opretholde vores Europæiske levevis i år 2020 som frie borgere i EU? Borgere i EU som er uafhængige og forskellig artet med forskellige sprog, kulturer og levevis. Hvad skal der til?

Først og fremmest skal politikkerne ændre holdning til forandring mener EU-kommissær Gunther Verheugen.

Et af de største problemer i EU er, at beslutningstageren har en tendens til at skjule, og holde det hemmeligt, at forandringer vil blive vores faste følgesvend, og at ændringerne vil sker endnu hurtige end tidligere.

I en globaliseret økonomi er konstant forandring reglen, og vi vil være i en slem situation hvis det ikke var sådan. Politikkerne kan ikke beskytte os mod forandringer, og det er væsentligt at politikkerne fortæller borgerne det.

Europa – en politisk supermagt!

Det vil kun være et kort øjeblik at verden bliver domineret af en enkelt supermagt nemlig USA. Vi har er passeret toppen, fortsatte EU-kommissær Gunther Verheugen.

Det store spørgsmål er hvad bliver EU’s rolle og hvor vi vil være i 2020? Vil vi lade andre bestemme de globale betingelser, hvordan vi skal leve og hvad vi skal gøre, eller vil vi selv bestemme vores fremtid? Skal EU være en global spille som selv bestemme over vores fremtid?

Men er vi forberedt intellektuelt, moralsk og teknisk?

Politikkerne går fejl alle sammen – de prøver at bedyre vælgere om at de kan beskytte velfærden mod globalisering – det kan vi bare ikke. De burde sige at vi sammen kan prøve at forme globaliseringen. Man forandringen kan vi ikke beskytte os imod. Derfor er vi ikke intellektuel forberedt på fremtiden, fortsatte Gunther Verheugen

Hvis vi ikke havde verden stores indre marked i ryggen, ville vi ikke spille nogen rolle overhoved. Det har vi men det er ikke slået ordentlig igennem at spiller en rolle.

Moralsk opfører vi os egocentrisk i EU. Der er for mange nationale interesse som står over EU. Der mangler en helhjertet accept af den frie konkurrence som drivkraft.

EU – politisk magtfaktor!

EU allerede er en politisk magtfaktor på højeste niveau. Vi er på den globale scene. Og ser vi på helhedsbillede så er vi en væentlig spiller måske en supermagt og måske den vigtigste. Og vi sidder utroligt centralt i det globale netværk.

Det ser ud til, at der de næste 20 år bliver god plads til Europa, hvis vi evne at tilpasse os til den globale økonomi.

Konference blev afholdt af Dansk Industri og CO Industri i torsdags den 31. januar om EU’s fremtidige konkurrenceevne og EU i en globale rolle.

Læring om forandring

Om forandringen er individuel eller global i EU, i EU eller i en virksomhed, så er det de samme forandringsmekanismer. Ønsker du at læse om hvorfor forandring er svær, og hvorfor det centrale i gennemførsel af forandring altid er de menneskelige aspekter.

Du kan du læse artiklen Medarbejdernes følelser er bestemmende for forandringens succes! HER


Del artikel

No comments yet.

Skriv et svar

Site Metrics and Web Analytics by WebSTAT