Topmenu

Kalorietal på restauranterne – er et dødfødt projekt!

motivation,

Motivation

I Danmark er hver anden dansker overvægtig. Skal vi også som i New York have en lov, så vi ved, hvad vi putter i munden? Eller er den lov bare en gang moralistisk fis i en hornlygte?

Hvis restauranterne – som den eneste aktivitet – skal oplyse kalorietal, for at hjælpe med at vi borgere spiser “rigtigt” og sundt, så er det er et dødfødt projekt!

Ligesom utallige andre offentlige projekter så mangler der en del, førend projektet vil kunne opnå succes!

Man kan ikke, med lovgivning, ændringer denne type af adfærd. Det kræver motivation og engagement. Man kan lovgive og med tvang ændret nogles adfærd, man der vil altid være “lovovertrædere”. Og hvem skal så håndhæve loven? Lægen, sygehuset, eller bedemanden?

Hvis der skal ændres i adfærden, skal den enkelte borger være motiveret. Forstå hvorfor det er nødvendigt at ændre adfærd, og kunne se “fordelen” ved at ændre adfærd. Den enkelte skal forstå hvad den “brændendeplatform” betyder, og hvorfor den enkelte skal investere tid og energi i at ændre sin adfærd.

Derfor er det også udmærket med denne debat, som har fokus på fedme som en folkesygdom.

Du kan læse mere om dette på Mikael Jalving blog i Berlingske Tidende – STOP jeg vil ikke reddes, og høre P1 debatten om Restauranderne skal oplyse kalorietal.

Du kan også læse artiklen: Uenighed i vigtigheden af forandringen og om forandringen gavner?


Del artikel

No comments yet.

Skriv et svar

Site Metrics and Web Analytics by WebSTAT